Tukaj so! Sestrice, ki vladajo svetu! Od malih čudežev do velikih zgodb …

Od najmlajših do najbolj podjetnih. Tukaj je prva trojica sestrskih parov, ki so z nama delile nekaj utrinkov iz svojega življenja. Uživajte v branju!

Sva Timea in Minea in bova julija dopolnili dve leti. Poznava se že nekoliko dlje, saj sva bile kar sedem mesecev skupaj že v maminem trebuščku. Že takrat sva znali jasno pokazati svoj karakter. Jaz (Timea) sem bila že tedaj mali hudiček zaradi katerega je mami še bolj skrbelo in je mislila, da bo rodila že v 29. tednu. Velikokrat ljudje zrejo v naju. Že odkar sva se rodili. Iščejo razlike ali pa najine podobnosti, ja, sva enojajčni dvojčici, ki sta si včasih zelo podobni, drugič manj. Mami je, ko sva bili še dojenčici, velikokrat poslušala čudne komentarje in pomilovanja. A nama je vedno rekla, da sva njen čudež in da sva ji bile namenjene ker to zmore.

Timea in Minea.

No.. včasih ji tako nagajava, da za trenutek skoraj obupa, a ker sva pravi zviti lisički, veva kako popraviti njeno razpoloženje – dovolj je en nasmeh in objemček. Jaz (Minea) sem bolj mila, bolj previdna in bolj ubogljiva, med tem, ko je moja sestrica čisto nasprotje. Ničesar se ne boji, najraje pleza tam kjer je nevarno, njena najljubša beseda je ne. Seveda morem včasih stopiti na njeno stran, čeprav vem, da nima prav. Ampak saj veste – sestre držimo skupaj. Pravijo, da imajo enojajčni dvojčki posebno vez in misliva, da bo kar držalo. Mami naju vedno opiše kot mali energijski bombici, ki radi plešeta, rišeta, se lovita, obožujeta žoge in poganjalčka. Najbolj pa obožujeva najino psičko – nemško ovčarko Jano, ki je do naju zelo zaščitniška. Ne radi spiva, sva pravi majhni sovici, a tudi mami je bila vso življenje takšna, sedaj pa se pritožuje nad nama. Ko ji kaj ki všeč nama reče, da sva isti kot ati, pa nama ni jasno zakaj? Ati je najin sonček. Imava ga neizmerno radi. Sedaj pa se nama mudi novim dogodivščinam naproti.

Če vas pa zanima najino življenje naju lahko spremljate na Twinsmama.

_____________________________________________________________

Katarina in Magdalena

Sva Katarina (28) in Magdalena (26). Sestri, ki si nikoli nisva posojali oblačil ali hodili skupaj žurat, ker sva si tako različni. Vseeno pa sva znali marsikatero skupaj ‘ušpičit’ in trikrat v istem dnevu zlomiti posteljo s skakanjem. Cela poletja spati v šotoru in se vsak dan med počitnicami z rolerji zapeljati na sladoled.

Čeprav so otroška leta minila, različnost ostaja. Še pomembneje pa ostaja povezanost in zavedanje, da se vedno lahko obrneva druga na drugo. In da naju ta različnost bogati, ker Magdalena kot teta zdaj v življenja svojih nečakinj prinaša stvari, ki jih Katarina kot mami ne more. Pa da se imava še vedno radi 😉

Magdalena in Katarina.

Katarina pa je tudi avtorica otroške knjigice Draga luna, lahko noč! Več o čudoviti zgodbi, ki jo je ustvarila pa tukaj.

____________________________________________________________

Tamara in Alja

To morda ne bo najbolj tipičen sestrski zapis, saj tudi midve nisva tipični sestri. Sva polni nasprotij: ena skodrana, druga z ravnimi lasmi. Ena izredno trmasta in samosvoja, druga bolj umirjena. Ena tehnični in športni tip, druga totalno »girly« in nora na modo. Ena navdušena nad mačkami, druga nad psi. S svojimi raznolikimi znanji se dopolnjujeva tudi na službenem področju, kjer se trudiva, da bi posel z zeliščnimi čaji, ki sta ga z obilo truda, odrekanja in strasti, pred več kot 25 leti ustanovila starša, s pomočjo novih tehnologij dvignili še stopničko višje.  

Nikoli nisva bili tipični »pocukrani« sestri, definitivno sva se v življenju večkrat skregali kot objeli, a konec koncev vsaka pri sebi ve, da ima v sestri zaupnico, prijateljico in nesebično roko pomoči, kadarkoli bo težko.  In to je tisto, kar šteje največ.

Alja in Tamara.

Njuno podjetniško zgodbo pa najdete na tej povezavi.

Comments are closed.