Ideja o blogu

»Kaj če bi pisali blog?!« je padla ideja na moji najljubši terasi v Pinezičih, sredi vročega poletnega dne. Na mojem happy placu, ob ležernem zabušavanju, ker sem se za nekaj ur »znebila« otrok. Ne vem ali je predlagala Petra ali jaz, dejstvo pa je, da sva obe takoj zagrabili. Ideje so letele in hitro sva padle popolnoma »notri«. 

IMG_7327

Različni sva si, zelo različni. Podobne situacije velikokrat vidiva v čisto drugačni luči. In ravno to je najino bogastvo (ok včasih tudi prekletstvo) 🙂 . Ona mene sprosti, jaz njo prizemljim. Spet v drugi situaciji pa je ravno obratno. Imava različen pogled na svet. Imava pa enake vrednote, ki so temelj vsega.

Aja, o čem bova pisali. O vsem; o otrocih, o materinstvu, o družinskem življenju, o stvareh in ljudeh, ki naju navdihujejo, o našem »plemenu« (pridemo še do tja). O življenju takšnem kot je v resnici.

Veselim se nove dogodivščine s tabo, draga moja sestrica.

Ana

————————————————————————————————

Poletni dan na terasi v Pinezićih. Jaz in ona-moja starejša sestra Ana. Nekako sva prišli do točke v življenju, ko sva obe mami. Ona mama s kilometrino, jaz mama pripravnica. Jaz na porodniški, ona razpeta nekje med kariero in bolniško. Mogoče je bila kriva vročina ali pa brezdelje morskega dne. Padla je ideja: »Dejva pisat blog, dons že vsak piše blog, zakaj ne bi še midve!«

IMG_7355

»O čem bova pa pisali? Ja o življenju! Takem kot je, ti mi pametuješ jaz ti kontriram, sej veš da je moj sarkazem edina stvar, ki še manjka na teh »mami« blogih. Ti maš pa ta bolj zrel vidik, k si že veeelik skoz dala pa še bolj taka empatična si. To se bo bral.«

»Ampak jst nebi samo o mtka temah pisala!«

»Okej pol dejva pa o vsem, kar se nama dogaja!«

»No pa dejva!«

In ni bilo več poti nazaj!

Petra