Draga Ana, vse se je spremenilo!

Da ne boš samo ti po »svetu« hodila, tokrat sem si vikend oddih privoščila tudi jaz. A se spomniš časov, ko smo že v ponedeljek komaj čakali vikend, ker smo imeli v planu žurerske podvige in vikend pobege? Spakirali smo spalno vrečo, turistično pašteto in kaj za pit. No tale vikend je bil vse prej kot to. Že v četrtek smo štartali in moram ti priznati, da je pakiranje za novega družinskega člana prav poseben podvig. Sama pakiram po načelu »nič nas ne sme presenetiti« in lahko si kar predstavljaš koliko robe smo odpeljali s sabo. Odpravili smo se na Roglo v prelepo kočo, ki je spominjala na kuliso Gorskega zdravnika. Res pravljični domek za štiri noči, ki smo jih preživeli v objemu narave. Hiška je bila resnično all inclusive, s savno, masažno banjo, krušno pečjo, veliko teraso, vse leseno in v objemu narave.

Božanski razgled s terase.

Hišica v kateri smo preživeli 4 dni.

Ker veš, da si radi popestrimo naše življenje, smo se v to čarobno kočo odpravile štiri družine s čisto majhnimi otroki. No, v štartu je bilo v planu šest družin, vendar se je na koncu število zmanjšalo. In smo šli. Osem odraslih, sedem otrok mlajših od štirih let in veliko dobre volje je bilo potrebne, da smo se uskladili in preživeli vikend. Vsak s svojim bioritmom, s svojimi navadami, z otroki, ki znajo biti vsak po svoje nepredvidljivi, smo se namenili skupaj živeti in preživeti 4 dni. Polni pričakovanj smo prispeli v našo hiško in že na prvi pogled smo bili navdušeni. Pozdravil nas je prijazen lastnik z domačim okrepčilom in vikend se je začel že v četrtek. Lesena konstrukcija nas je sicer malo presenetila, saj je bila zvočna izolacija v tem primeru prava znanstvena fantastika. Tako smo slišali vsak jok, vsak smeh in vsak zvok naših nadobudnežev.

Moram priznati, da sem se kar malo bala kako bomo preživeli na tako majhni kvadraturi in sploh kako bodo mali škrati kalili mir podnevi in ponoči. Seveda ni šlo brez nočnih zbujanj, smrčanja, dnevnih jokanj, usklajevanja pri hrani, predvsem pa z veliko prilagajanja. Družabne igre so ostale nekje na dnu potovalke, saj nam ob vseh obveznosti enostavno ni uspelo odigrati partije taroka ali enke. Zbujanje, zajtrk, dojenje, malica, spanje, kuhanje kosila, pospravljanje, previjanje, oblačenje, slačenje, tolaženje ob padcih, pri vseh aktivnostih, ki ti jih prinese otrok ostane le malo časa za kakšne druge akcije. V petek smo uživali v sončnem vremenu, ki je poskrbel za pravo jesensko idilo. Sobotno dopoldne pa nam je celo uspelo v dolino na kavico in v trgovino. Ampak veš kaj, bilo je res super in vsi smo si (vsaj za kakšno minuto) lahko odpočili. Ne boš verjela, ampak našla sem celo čas za savno in razvajanje. Skupne kavice trikrat na dan, ki so bile kot kakšen mami blog v živo, veliko nezdrave hrane in pogovorov o pomembnih in manj pomembnih stvareh je zapolnilo prehitro končan vikend oddih. Kljub mojemu godrnanju smo se lotili celo peke pice v krušni peči in imeli smo pravi pica party. Večerno klepetanje v »sobni jakosti« seveda, pa se je zavleklo pozno v noč.

Zadnji dan nas je pričakala snežna idila.

Vse se je spremenilo pa vendar se nimam kaj pritoževati. Da bi le znala Martinu pričarati tako čarobno otroštvo kot sva ga imeli midve. To si želim! Brezskrbno in polno dogodivščin, v dobri družbi. Včasih moraš preprosto iti s tokom in pozabiti na vse, da se imaš fino. In mi smo se imeli res fino. Pika na i je bil sneg, ki je zapadel zadnjo noč in zbudili smo se v pravo snežno pravljico. Hišica pa, draga moja Ana, kot iz sanj. Resnično primerna (tako cenovno, kot v vseh drugih pogledih). Priporočam (lahko me vzamete sabo)!

Petra

 

 

8 thoughts on “Draga Ana, vse se je spremenilo!

  1. Pingback: keto diets
  2. Pingback: impotance
  3. Pingback: gay man dating sim

Comments are closed.