Draga Petra, kot bi živela dvojno življenje!

Včasih imam občutek, da živim dvojno življenje. Ja vem, sliši se grozno, vendar boš na koncu razumela. Morda se boš celo strinjala. Upam, da se boš.Ti veš, da me je vloga mame dopolnila, mi razširila obzorja, dala občutek vrednosti predvsem pa sem od trenutka, ko sem prvič videla najinega Luca vedela, da bo moje srce vedno pripadalo njemu in kasneje vsem njim-mojim čmrljem.  Z njimi sem postala to kar sem in tega ne zamenjam za nič na svetu… Pa vendar priznam, da si neštetokrat na dan rečem »komaj čakam, da bo ura 20.30«. Priznam, včasih to rečem tudi na glas. Ko popustim in ko je napetost med vsemi mojimi, njihovimi, najinimi, našimi obveznostmi, čustvenimi potrebami, fizičnimi potrebami, psihičnimi izzivi prevelika… Aaaa in ja,  takrat je ura 20.30 kot luč na koncu tunela. ? Pa tudi takrat, ko prelagam stvari, ki jih moram urediti, pa se mi zdi čas z otroki preveč dragocen, da bi ga žrtvovala za zlaganje oblačil, pomivanje kopalnice ali pa pisanje poročil oziroma tistega bloga, ki se mi že dolgo plete po mislih.

Pravzaprav, če dobro pomislim večino stvari, ki niso direktno povezane z otroki prestavljam na tisti čas zvečer. Prijateljico, ki me kliče ravno, ko Žanu pomagam pri nalogi, »bom v miru poklicala, ko dam otroke spat«,  tisto knjigo, ki me čaka že cel teden »bom začela brat zvečer, ko si privoščim kopel« (seveda, ko dam otroke spat), »wcje bom počistila, ko jih dam spat«, saj itak ni primerno, da vonjajo ta močna čistila, pa »danes, ko grejo spat, bova šla s Tjažem na sprehod« in glede na to, da imamo prazen hladilnik moram »zvečer nujno naročiti dostavo za jutri«, pa »z Moniko se morava obvezno dobit« (z njo druge ure kot pol devetih sploh ne poznava več ) … in še sto drugih stvari, ki vsak dan čakajo, da pridejo na vrsto ob 20.30 .

Verjetno so mnenja o tem ali je tak način pravi ali ne deljena. Bi lahko več postorila čez dan, bi lahko čas z otroki preživela »manj intenzivno«, bi lahko več stvari prepletala in počela spotoma? Seveda bi, in tudi jih. Seveda sem mama »multipraktik« vendar pa to ne spremeni dejstva, da si želim imeti tudi čas, ki je samo moj. Med tem ko vsi trije skačejo okrog pa je to zelo težko izvedljivo. Raje si priznam, da je takrat čas za njih in za nas, kasneje pa pride čas zame, čas za naju. Mislim, da je skrivnost srečnih družin ravno v tem, da si starši znajo priznati, da potrebujejo čas in predvsem, da si ga znajo vzeti. Z gotovostjo lahko trdim (in ti malo solim pamet), da enačba srečna mama= srečen otrok definitivno drži in če za to potrebujem svoje »življenje po pol deveti« se mi ne zdi s tem nič narobe. Pa tudi če je izplen vseh dnevnih planiranj kaj vse bom, ko zaspijo kozarec vina, kavč in firbcanje po FB-ju. Moj čas je pa bil. ?

Ps. Danes pa je bil moj čas tale blogec. Kar cool, ne?

Ana

 

47 thoughts on “Draga Petra, kot bi živela dvojno življenje!

 1. Pingback: Netflix bez VPN
 2. Pingback: qQ8KZZE6
 3. Pingback: D6tuzANh
 4. Pingback: Psychologists
 5. Pingback: netstate.ru
 6. Pingback: bit.ly
 7. Pingback: site
 8. Pingback: stats
 9. Pingback: web
 10. Pingback: film.8filmov.ru
 11. Pingback: film
 12. Pingback: cleantalkorg2.ru
 13. Pingback: stat.netstate.ru
 14. Pingback: sY5am
 15. Pingback: Dom drakona
 16. Pingback: JGXldbkj
 17. Pingback: aOuSjapt
 18. Pingback: ìûøëåíèå
 19. Pingback: psikholog moskva
 20. Pingback: Dim Drakona 2022
 21. Pingback: psy 3CtwvjS
 22. Pingback: film onlinee
 23. Pingback: sezons.store
 24. Pingback: rftrip.ru
 25. Pingback: dolpsy.ru
 26. Pingback: kin0shki.ru
 27. Pingback: 3o9cpydyue4s8.ru
 28. Pingback: mb588.ru
 29. Pingback: newsukraine.ru
 30. Pingback: edu-design.ru
 31. Pingback: tftl.ru
 32. Pingback: brutv
 33. Pingback: site 2023
 34. Pingback: sitestats01
 35. Pingback: 1c789.ru
 36. Pingback: cttdu.ru
 37. Pingback: bit.ly/3OEzOZR
 38. Pingback: bit.ly/3gGFqGq
 39. Pingback: bit.ly/3ARFdXA
 40. Pingback: bit.ly/3ig2UT5
 41. Pingback: bit.ly/3GQNK0J
 42. Pingback: video
 43. Pingback: bep5w0Df
 44. Pingback: www
 45. Pingback: icf

Comments are closed.